Ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα Παπαντωνίου για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης

Απορρίφθηκε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση του πρώην υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, με την οποία ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, για την καταδίκη τους για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταδικαστεί σε διετή φυλάκισε με τριετή αναστολή για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες που αφορούσε το έτος 2008.

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου, αφού δέχτηκαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, αποφάσισαν ότι η Εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία και είναι σύμφωνα με το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία.

Να σημειωθεί, τέλος, πως το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κλπ), ενώ η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν από τη «λίστα Λαγκάρντ», εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου, συζύγου του κ. Παπαντωνίου στην Τράπεζα HSBC, με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: Ο Αρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα Παπαντωνίου για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/308791/o-areios-pagos-aperripse-aitima-papantonioy-gia-anairesi-tis-katadikastikis-apofasis#ixzz4TUtnRPNd

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα