“Οχι” Τσίπρα σε Μεϊμαράκη

tsipmeim“Οχι” Τσίπρα σε Μεϊμαράκη Άκαρπες φαίνεται να είναι οι προσπάθειες του Β. Μεϊμαράκη να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε αρνητικά στο αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  για κατ’ ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας   ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του σημείωσε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Είχε προηγηθεί το πρωί, τηλεφώνημα του Β.Μειμαράκη προς τον Α.Τσίπρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα με στόχο να υπάρξει μέσα στην ημέρα συνάντηση των δύο αντρών. Στο πρώτο αυτό τηλεφώνημα δεν κατάφερε να βρει τον κ. Τσίπρα και άφησε σχετικό μήνυμα στο γραφείο του, στο οποίο και απάντησε αργότερα ο πρωθυπουργός.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι :«Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.

Οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη.
Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών.  Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης.
Έχει μείνει στο χθες».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα