«Οχι» στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής του Αρ. Φλώρου

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, στην αίτηση του επιχειρηματία, Αριστείδη Φλώρου, για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε, για την υπόθεση υπεξαίρεσης των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, Enegra και Hellas Power.

Οι δικαστές απέρριψαν την προσφυγή του επιχειρηματία, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που έκρινε τον επιχειρηματία ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων και ζήτησε να παραμείνει κρατούμενος, επισημαίνοντας ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται ο κ. Φλώρος δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας και οι συνήγοροί του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος, υπογράμμισαν στους δικαστές ότι δεν προκύπτουν θέματα για τέλεση νέων αδικημάτων και ότι συντρέχουν οι όροι που προϋποθέτει ο νόμος για να του δοθεί αναστολή.

Ο ίδιος ο κ. Φλώρος τόνισε, ότι δεν απουσίασε από την δίκη του και ότι έχει μόνιμη κατοικία. «Από τις 80 συνεδριάσεις πήγα στις 72» είπε και συμπλήρωσε πως κρατείται στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, από όπου «δεν μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου».

Ο επιχειρηματίας εξήγησε, πως για την υπόθεση των δύο εταιρειών υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας, στο πλαίσιο της οποίας απαιτούνται συνεννοήσεις για τεχνικά θέματα, τα οποία γνωρίζει ο ίδιος. «Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζήτημα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πώς λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα! Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα! Το 2011 το εντόπισα και από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά» εξήγησε, προκαλώντας την απορία του προέδρου.

Πρόεδρος: Καλά, τον καθηγητή γιατί τον πήρατε, αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Φλώρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει, αφού του εξηγήσω…είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω. Αισθάνομαι μια τρομερή ψυχολογική πίεση. Με θλίβει το γεγονός αυτό.

Η υπεράσπιση του επιχειρηματία ανέφερε στο δικαστήριο ότι η παρουσία του κ. Φλώρου είναι απαραίτητη για τις αστικές υποθέσεις που αφορούν τις δύο εταιρείες παρόχους, καθώς, όπως είπαν, οι εταιρείες Energa και Hellas Power είχαν ανείσπρακτες απαιτήσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί, με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στα υπεξαιρεθέντα και πλέον θα πρέπει ο ΛΑΓΗΕ να τα διεκδικήσει από τους πελάτες τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα