«Οφείλουμε να ξαναδώσουμε προοπτική στους λαούς μας»

Σε μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή ιστορική επέτειο της «Διακήρυξης Σουμάν», ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τονίζει:«Οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε τις σύγχρονες προκλήσεις και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και προσθέτει: «Να αναζωογονήσουμε τις αρχές και τις αξίες που διαμόρφωσαν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, όπως εκείνες της δημοκρατίας, της ισονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης και να εργαστούμε ώστε η Ευρώπη και η ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική να αποκτήσει στρατηγική σκέψη για να αντιμετωπίσει το υφιστάμενο έλλειμμα ηγεσίας.

Οφείλουμε να ξαναδώσουμε προοπτική στους λαούς μας και να αγωνιστούμε για μια Ευρώπη που θα εγκαταλείψει τις τιμωρητικές πολιτικές που λειτουργούν αντιπαραγωγικά και επιτείνουν τα υφιστάμενα προβλήματα».

«Η Ελλάδα», καταλήγει ο κ. Κοτζιάς, «ως ενεργό μέλος της ΕΕ, θα συνεχίσει να ασκεί μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, προωθώντας σειρά διεθνών πρωτοβουλιών με γνώμονα την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις γειτονικές περιοχές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα