Ουκρανία: Διακοπή μέχρι νεωτέρας στα σιδηροδρομικά δρομολόγια από και προς την Κριμαία

Διακόπτονται για λόγους ασφαλείας τα δρομολόγια των επιβατικών και φορτηγών τρένων από και προς την Κριμαία όπως ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας, η Ουκρζαλιζνίτσια.

 166269-crimeatrains

Τα δρομολόγια των φορτηγών τρένων θα σταματήσουν από σήμερα ενώ εκείνα των επιβατικών αμαξοστοιχιών θα σταματήσουν σταδιακά μέχρι την Δευτέρα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτή η διακοπή, ούτε προσδιόρισε για τι είδους προβλήματα «ασφαλείας» ανησυχεί.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των επιβατών (…) θα διακόψουμε τα δρομολόγια των τρένων προς την Κριμαία» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τα τρένα θα πηγαίνουν μόνο μέχρι τη Νοβοολέξιφκα και τη Χερσώνα, δύο πόλεις εντός του ουκρανικού εδάφους, κοντά στην Κριμαία.

Μολονότι ελέγχεται πλέον από τη Μόσχα, η μοναδική χερσαία σύνδεση της Κριμαίας είναι με την Ουκρανία, από την οποία εξαρτάται για τον εφοδιασμό της σε ηλεκτρική ενέργεια και νερό.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι διέκοψε την ηλεκτροδότηση της Κριμαίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, επειδή η χερσόνησος δεν περιόρισε την κατανάλωση, όπως της είχε ζητηθεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση στη χώρα.

Την Τρίτη, την πρώτη φορά που διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, το ηλεκτρικό ρεύμα επανήλθε μετά από μερικές ώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα