Ουισκόνσιν:Κίνδυνος για Τράμπ-Ενθουσιασμός για Σάντερς

Οι μεγάλοι νικητές των προκριματικών εκλογικών αναμετρήσεων σε Ρεπουμπλικανούς και Δημοκρατικούς αντίστοιχα, που έγιναν εχθές στο Ουισκόνσιν ήταν ο Τεντ Κρουζ και ο Μπέρνι Σάντερς.

khkjnkjlΜε καταμετρημένο το 35% των ψήφων, ο Τεντ Κρουζ λαμβάνει 52.1% και τους 42 εκλέκτορες της πολιτείας, έναντι 31.2% του Ντόναλντ Τραμπ και 14,5% του Τζον Κάσικ. Παρότι το προβάδισμα του Τραμπ σε εκλέκτορες παραμένει μεγάλο, οι πιθανότητες να εξασφαλίσει ο Ντόναλντ Τραμπ τους 1.237εκλέκτορες μειώνονται σημαντικά, αφήνοντας πλέον ανοιχτή την πιθανότητα τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα του κόμματος να τον αποφασίσει το συνέδριο, τον Ιούλιο.

Χωρίς το Ουισκόνσιν, ο καταμερισμός των εκλεκτόρων ήταν 736 για τον Τραμπ, 493 για τον Κρουζ και 143 για τον Κάσικ. Ο Ρούμπιο είχε πριν αποσυρθεί από την κούρσα 171 εκλέκτορες.

Όσον αφορά τους Δημοκρατικούς, ο σοσιαλδημοκράτης Μπέρνι Σάντερς επικράτησε, καταγράφοντας σημαντική νίκη έναντι της Χίλαρι Κλίντον.Ο Μπέρνι Σάντερς επικράτησε με 56,3% της Χίλαρι Κλίντον, η οποία συγκέντρωσε το 43,6%. Είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη για τον Σάντερς.

Ωστόσο,αν και ο Σάντερς παραμένει ισχυρός και έχει ξεπεράσει σε χρηματικές δωρεές εκείνες της Χίλαρι Κλίντον τον Μάρτιο,εξασφαλίζοντας τον μήνα αυτό 44 εκατ. δολάρια, έναντι 29,5 εκατ. που συγκέντρωσε η καμπάνια της πρώην υπουργού Εξωτερικών,οι αναλυτές, εκτιμούν ότι οι πιθανότητες του Σάντερς να εξασφαλίσει το χρίσμα παραμένουν ελάχιστες, καθώς, για να συμβεί αυτό, ο γερουσιαστής του Βερμόντ θα πρέπει να αναδείξει το 60% των εναπομεινάντων συνέδρων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα