Ουγκάντα: Ανακλήθηκε η πρέσβειρα της Τουρκίας επειδή φόρεσε αρχαιοελληνική χλαμύδα

Με συνοπτικές διαδικασίες ανακλήθηκε στην Άγκυρα η πρέσβειρα της Τουρκίας στην Ουγκάντα επειδή, σε εκδήλωση για την Ημέρα της Δημοκρατίας, επέλεξε να ντυθεί με αρχαιοελληνική χλαμύδα.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet, η πρέσβειρα Σεντέφ Γιαβουζάλπ και ο σύμβουλός της εμφανίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου με «ιστορική αμφίεση» στην εκδήλωση, προκαλώντας σάλο στην Τουρκία.

Μετά τη σωρεία επικρίσεων για την ενδυμασία της, η πρέσβειρα ανακλήθηκε, όπως επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που προανήγγειλε, μέσω Τwitter, ότι ξεκινά έρευνα για το περιστατικό.

Οι σχετικές φωτογραφίες έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, με άλλους να θεωρούν πως η στυλιστική επιλογή της Γιαβουζάλπ ήταν εμπνευσμένη από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και άλλοι να επιμένουν πως η επίμαχη αμφίεση ήταν ξεκάθαρα αρχαιοελληνική.

Σύμφωνα πάντως με την τουρκική εφημερίδα, η πρέσβειρα είχε ντυθεί «Ωραία Ελένη» και η ίδια υπερασπίστηκε την αμφίεσή της εξηγώντας ότι στην Ουγκάντα είναι φέτος η «Χρονιά της Τροίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα