Ορκίστηκε ο Αποστολάκης στο υπουργείο Άμυνας

Ορκίστηκε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας ως υπουργός Άμυνας ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ Nαύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Αποστολάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο ενώπιον του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και εν συνεχεία υπέγραψε το Πρωτόκολλο διορισμού του.

Νωρίτερα το απόγευμα, με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, ο κ. Αποστολάκης τέθηκε και επισήμως σε «αυταπάγγελτη αποστρατεία» «για σπουδαίο λόγο που αφορά στην πρόταση του Πρωθυπουργού για διορισμό του ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας, και στον οποίο απονέμει τον τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

Τα καθήκοντα του Αποστολάκη θα ασκεί προσωρινά ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμή, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι «θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί» και ότι «οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».

Πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ δήλωσε ότι «έχει συνηθίσει να αναλαμβάνει την ευθύνη». Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Άμυνας, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον, είμαι στρατιώτης και άνθρωπος της ευθύνης. Έχω συνηθίσει να την αναλαμβάνω όσο βαριά και αν είναι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα