Οριστικά πέντε οι τηλεοπτικές άδειες – Ποια κανάλια τις έλαβαν

Αναρτήθηκε η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τους οριστικούς κατόχους τηλεοπτικής άδειας, εθνικής εμβέλειας, ενημερωτικού προγράμματος, γενικού περιεχομένου, οι οποίοι θα είναι πέντε και που πρέπει άμεσα να αρχίσουν την καταβολή των δώσεων του τιμήματος.

Οι κάτοχοι τηλεοπτικής άδειας, οι οποίοι θα πρέπει άμεσα να καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά δέκα ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ προς τα δημόσια ταμεία, είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί: Epsilon TVSKAIANT1Alpha TVStar. Η νομοθεσία ορίζει πως η καταβολή στο δημόσιο ταμείο πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 15 ημερών και στη συνέχεια η απόφαση της Αρχής να δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Από την απόφαση προκύπτει πως η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ συμφερόντων Φιλίππου Βρυώνη δεν αδειοδοτείται, ενώ εκτός οθόνης θα βρεθεί και το Mega που δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό. Εκτός από τους 5 σταθμούς, δικαίωμα εθνικής εμβέλειας μέχρι και την προκήρυξη και την αδειοδότησης των θεματικών σταθμών έχει και το Μακεδονία TV.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε tweet του ανάρτησε την απόφαση του ΕΣΡ, αναφέροντας «Habemus άδειες» προφανώς αναφερόμενος στον «λευκό καπνό» που επιτέλους βγήκε στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα