Οριακή άνοδος στη Wall Street- «Βουτιά» 7,2% για τη General Electric

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη φορολογική μεταρρύθμιση.

«Υπάρχει ανησυχία ότι ακόμα και αν περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση από το Κογκρέσο, ενδέχεται οι περικοπές στους εταιρικούς φόρους να εφαρμοστούν το 2019, σύμφωνα με το σχέδιο της Γερουσίας και όχι άμεσα όπως προβλέπει το σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων», αναφέρει αναλυτής.

Νωρίτερα, δημοσίευμα υποστήριζε ότι περισσότεροι από 400 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι από τις ΗΠΑ θα στείλουν επιστολή ζητώντας από τους νομοθέτες να μην μειώσουν τους φόρους τους, αλλά αντιθέτως να τους αυξήσουν.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Mattel “εκτοξεύτηκε” 20% μετά από διαρροή στον τύπο ότι η ανταγωνίστρια Hasbro κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της General Electric (-7,2%) μετά την υποβάθμιση των προοπτικών κερδοφορίας για το 2018 και την ανακοίνωση από τη διοίκηση της περικοπής του μερίσματος για δεύτερη φορά μετά τη μεγάλη ύφεση.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ από το Βιετνάμ όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της 12ήμερης περιοδείας του στην Ασία, «διέθεσε» τις υπηρεσίες του στην επίλυση συνοριακών διαφορών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. «Αν μπορώ να βοηθήσω, να μεσολαβήσω ή να ασκήσω διαιτησία, παρακαλώ ενημερώστε με», δήλωσε ο Τραμπ στον πρόεδρο του Βιετνάμ, Tran Dai Quang. «Είμαι πολύ καλός διαμεσολαβητής και διαιτητής», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Φιλαδέλφειας Πάτρικ Χάρκερ φάνηκε να χαμηλώνει τους τόνους αναφορικά με την τρίτη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Σε ομιλία του στο Τόκιο χαρακτήρισε «αίνιγμα» για την Κεντρική Τράπεζα τον επίμονο χαμηλό πληθωρισμό παρά την μείωση της ανεργίας.

Επιπλέον, ήπια ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Σαββατοκύριακο, το Μπαχρέιν υποστήριξε ότι η έκρηξη που προκάλεσε φωτιά σε πετρελαιοπηγή της χώρας ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ από το Ιράν. Η Τεχεράνη αρνήθηκε κάθε σχέση με το γεγονός. Αντίστοιχα, προβληματίζει η αύξηση στην παραγωγή στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε μόλις 0,1% στα 56,76 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη μόλις 0,07% στις 23.439 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,10% στις 2.584 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,10% στις 6.757 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Hone Depot (+1,3%) και McDonalds (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από τη General Electric) κατέγραψαν οι τίτλοι των Travelers Cos (-1,6%) και United Technologies (-0,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1671 δολ. από 1,1665 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.278 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,40%

euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα