Οριακές μεταβολές στη Wall Street μετά τα νέα ιστορικά υψηλά

Με οριακές απώλειες ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μια ημέρα αφού βρέθηκαν σε νέα ιστορικά υψηλά.

Επενδυτές και αναλυτές αξιολογούν μια σειρά από μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στην αμερικάνικη οικονομία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 6,02 μονάδες ή 0,03% και κινείται στις 22.163 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει απώλειες 26,71 μονάδων ή 0,41% βρίσκεται στις 6.433 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 5,16 μονάδες ή 0,03% και κινείται στις 2.496 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, ανοδικά κινήθηκαν τον Αύγουστο οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 0,4%, λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από τη μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε στο κόστος υγρών καυσίμων.

Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός ενισχύθηκε στο 1,9% από 1,7%. Οι αναλυτές του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο των τιμών καταναλωτή κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 1,8% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι τιμές της βενζίνης εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο κατά 6,3% που είναι και η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώνεται από τον Ιανουάριο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κλάδων τροφίμων και ενέργειας, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 1,7% σε ετήσια βάση.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές μετά τα «αδύναμα» μακρκοικονομικά στοιχεία που αφορούν στην βιομηχανία της Κίνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα