Οριακές μεταβολές στη Wall Street εν αναμονή της Fed

Σταθεροποιητικά έκλεισε η Wall Street με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed στις 14 – 15 Μαρτίου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων μετά τα ισχυρά στοιχεία απασχόλησης του Φεβρουαρίου και την ανοδική τάση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας δεν έχει να κάνει τόσο με το αν η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια- το οποίο και αναμένουμε. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι οι ενδείξεις για τις επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2017. Θεωρούμε πιθανές τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων αν και οι επενδυτές έχουν αποδεχτεί την ιδέα για τρεις αυξήσεις το 2017. Η Yellen θα πρέπει να είναι προσεκτική για τα σήματα που θα δώσει στην αγορά την Τετάρτη», αναφέρει αναλυτής της Aberdeen Asset Management.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, η Intel (-2,1%), σύμφωνα με δημοσιεύματα, φέρεται να προχωρά στην εξαγορά της Ισραηλινής Mobileye έναντι 15,3 δισ. δολάρια.

Στην Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,1% ή 21 μονάδων στις 20.881, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,04% στις 2.373 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,24% στις 5.875 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+0,6%) και Visa Inc. (+0,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Intel Corp. (-2,2%) και Merck & Co (-1,4%).

Στο μεταξύ, πιέσεις για έκτη διαδοχική μέρα ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου (WTI) καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει νέα εβδομαδιαία αύξηση στην παραγωγή αργού στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 0,2% στα 48,40 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, με οριακές διακυμάνσεις κινήθηκε η ισοτιμία δολαρίου- ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,0659 από 1,0673 την Παρασκευή.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ανέκαμψε μετά από εννέα μέρες πτώσης. Σήμερα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 1.203,10 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε τρεις μονάδες βάσης στο 2,61%.

Euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα