Οριακές μεταβολές στη Wall ενόψει Χριστουγέννων

Με οριακές μεταβολές ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα δεν προκάλεσαν «εκπλήξεις».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυλήσει σε ήρεμους ρυθμούς καθώς είναι η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται πως η Wall Street θα είναι κλειστή τη Δευτέρα ενώ και οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 18,32 μονάδες ή 0,07% και κινείται στις 24.765 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 8,77 μονάδες ή 0,12% και βρίσκεται στις 6.957 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,28 μονάδες ή 0,05% και κινείται στις 2.683 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρα, κατά 1,3% αυξήθηκαν οι παραγγελίες των διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ για τον Νοέμβριο. Αν και τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί μείωση κατά 0,4%, οικονομολόγοι έκαναν λόγο για αύξηση 2%.

Στο μεταξύ, οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,6% το Νοέμβριο ενώ και το προσωπικό διαθέσιμο εισόδημα σημείωσε αύξηση κατά 0,3%.

Στα εταιρικά νέα. Η μετοχή της Nike υποχωρεί κατά 4% με την εταιρεία κολοσσό των αθλητικών ειδών να ανακοινώνει πως οι πωλήσεις στη Β. Αμερική υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Παράλληλα, η μετοχή της Papa John’s International Inc. υποχωρεί κατά 4,12% μετά την ανακοίνωση ότι ο ιδρυτής της εταιρείας θα αποχωρήσει από τη θέση του chief executive.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές η πλειοψηφία των ασιατικών αγορών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα