Οριακές μεταβολές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης με το βλέμμα στη  Fed

Με το βλέμμα στις αποφάσεις της Fed και τις δηλώσεις που θα κάνει σήμερα η πρόεδρός της, Janet Yellen, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης, κινούνται από το πρωί τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν οριακές μεταβολές.

Με εξαίρεση την Ισπανία, όπου ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,52% λόγω και των εξελίξεων στην Καταλονία ενόψει του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, στα υπόλοιπα μεγάλα χρηματιστήρια οι δείκτες κινούνται πέριξ του μηδενός -κάτι που παρατηρείται και με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600.

Την ίδια στιγμή, το ευρώ ενισχύεται ελαφρώς έναντι του δολαρίου, περνώντας και πάλι οριακά το «φράγμα» των 1.20 δολαρίων. Ενισχυμένη κατά 0,63% εμφανίζεται έναντι του αμερικανικού νομίσματος και η στερλίνα, που διαμορφώνεται κοντά στα 1,36 δολάρια.

Με μικρές μεταβολές έκλεισαν νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές. Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,05%, ενώ με άνοδο 0,27% έκλεισε η συνεδρίαση για τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σαγκάης -ενώ στη Σιγκαπούρη καταγράφηκε υποχώρηση κατά 0,18%.

Τέλος, ο χρυσός ενισχύεται σήμερα κατά 0,43% και διαμορφώνεται στα 1.316 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα