Οριακές απώλειες στην Ευρώπη εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων

Απώλειες καταγράφουν οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα οι τιμές του πετρελαίου «εκτοξεύτηκαν» σε υψηλό δύο ετών εν μέσω φόβων για αύξηση της παραγωγής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,1% λίγο μετά το άνοιγμα, με τους τομείς να κινούνται με μικτά πρόσημα. Ο κλάδος των τροφίμων και των αναψυκτικών σημειώνει τις χειρότερες επιδόσεις, με απώλειες 0,6%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται οριακά στις 13.229 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται οριακά στις 5.498 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί οριακά στις 7.495 μονάδες.

Στης ευρωπαϊκή περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,40% στις 22.755 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,47% στις 10.347 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, επέστρεψε στα κέρδη η HSBC το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς οι δραστηριότητες στην Ασία άρχισαν να «αποδίδουν καρπούς», με τα έσοδα να σημειώνουν αύξηση 36%.

Ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο κέρδη 3,24 δισ. δολάρια, έναντι ζημιών 204 εκατ. δολαρίων. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 12,98 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο.

Στα μακροικονομικά νέα, ανάπτυξη 0,8% παρουσίασε η ισπανική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, θέτοντας την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε τροχιά να παρουσιάσει ανάπτυξη πάνω από 3% φέτος, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Εάν επιβεβαιωθούν, η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου δείχνει μικρή μείωση από το ρυθμό ανάπτυξης 0,9% του δεύτερου τριμήνου, με τους οικονομολόγους να αναμένουν περαιτέρω υποχώρηση μέσα στο 2018.
Παράλληλα, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία «ρίχνουν» το ευρώ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα