Οριακά κέρδη σήμερα στα ασιατικά ταμπλό

Οριακά κέρδη καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με τους επενδυτές να αποτινάσσουν το αρνητικό κλίμα που κυριαρχούσε νωρίτερα διαγράφοντας έτσι τις αρχικές απώλειες.

Ειδικότερα, στην Ιαπωνία ο Nikkei σημειώνει οριακά κέρδη 0.04%, οδεύοντας γιια το 14ο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην πολιτική ενόψει των εκλογών της 22ας Οκτωβρίου με τις δημοσκοπήσεις να θέλουν τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Shinzo Abe’s να κερδίζει με πλειοψηφία 2/3.

ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0.18%. Οριακή άνοδο κατέγραψε ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Σε ανοδική τροχιά και τα χρηματιστήρια της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται 0.04%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη της τάξης του 0.11%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0.49%.

Ο Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης, Zhou Xiaochuan προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η μεγάλη αισιοδοξία στις αγορές μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των τιμών των assets.

Στην Ινδία οι αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Στο μεταξύ, σε μικτό έδαφος τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Πέμπτη, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να εξασφαλίζουν θετικό πρόσημο την τελευταία στιγμή, κοντά στο τέλος μιας συνεδρίασης, όπου επικράτησαν οι πτωτικές τάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα