Οργισμένος ο Τόσκας με την ΕΛ.ΑΣ.: Οι αστυνομικοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε έκτακτο σχέδιο με πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας
Οργισμένος από την αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στα μπαράζ επιθέσεων των αντιεξουσιαστών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Δεν υπάρχει έλλειψη αστυνομικών, υπάρχει πρόβλημα κατανομής», δήλωσε ο κ. Τόσκας. «Μην κάνουν εργολαβίες είτε κομμάτων είτε άλλων και να μην ζητούν ρουσφέτια από την Αστυνομία για να βολέψουν τους δικούς τους».

«Δεν έκανε σωστά τη δουλειά της η αστυνομία. Όπως έχω κατ’ επανάληψη δώσει συγχαρητήρια στην αστυνομία, σε αυτή την περίπτωση εξεφρασα την οργή μου γιατί δεν τηρήθηκαν λεπτομερείς οδηγίες», είπε αναφερόμενος στη χθεσινή του επίσκεψη στη ΓΑΔΑ.

Ερωτηθείς αν φέρει ευθύνη ο ίδιος, ως πολιτικός προϊστάμενος, για τα επεισόδια που εκτυλίσσονται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, είπε: «Η πολιτική ηγεσία κάθε υπουργείου έχει την ευθύνη για τα καλά και τα κακά. Πίσω από αυτές τις γενικεύσεις όμως να μην παραβλέπουμε την πραγματικότητα. Η αντιπολίτευση έτριβε τα χέρια της όταν εμείς αγωνιζόμασταν, πχ στις φωτιές».

Από τα πυρά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν γλίτωσε ούτε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στον οποίο, όπως είπε «δεν θα έδινα ούτε γράμμα να μεταφέρει». «Να κάνει πρώτα τη δουλίτσα του και μην προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες του. Να υλοποιήσει τα αστυνομικά μέτρα που του έχουμε ζητήσει και να μην κρύβεται πίσω από μεγάλα λόγια».

«Οι συνδικαλιστές καλό είναι να κάνουν τη δουλίτσα τους και αυτοί, για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων τους και να μην ασχολούνται με επιχειρησιακά θέματα», τόνισε καταγγέλλοντας ότι οι αστυνομικοί που βγαίνουν στον δρόμο, είναι λιγότεροι από τον πραγματικό αριθμό: «Αν δεν μπορεί να τους βρει η ΕΛ.ΑΣ., θα τους βρω εγώ. Υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός αστυνομικών, αλλά δεν φαίνονται διαθέσιμοι. Θα τους ξετρυπώσω εγώ». «Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς συνδικαλιστών. Δεν θα αντικαταστήσουν την πολιτική ηγεσία», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατήγγειλε την αντιπολίτευση ότι προκαλεί εντυπώσεις, προκειμένου να κουκουλώσει την υπόθεση Novartis: «Επί εποχής του κυρίου Μητσοτάκη η αστυνομία είχε λιγότερες συλλήψεις».

Ερωτηθείς για τις δράσεις του «Ρουβίκωνα» και τα περί ανοχής της κυβέρνησης, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, ο κ. Τόσκας υπεραμύνθηκε: «Οι εντολές είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Επί εποχής μας δεν γίνεται αυτό που γινόταν κάποτε που για να συλλάβουν κάποιον ρωτούσαν πρώτα «είναι δικός μας»; Δεν υπάρχουν δικά μας παιδιά. Οι εντολές είναι να εφαρμόζεται ο νόμος».

Ο Νίκος Τόσκας ανακοίνωσε έκτακτο σχέδιο με πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας. «Εγώ δεν μιλάω θεωρητικά άνθρωπος της πράξης είμαι και γι΄ αυτό από αύριο το πρωί θα υπάρχουν 200 επιπλέον αστυνομικοί οι οποίοι πήραν οδηγίες και από εμένα και από τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, σήμερα το πρωί, και οι οποίοι θα ελέγχουν και θα επιτηρούν και θα αστυνομεύουν το κέντρο της Αθήνας. Είναι μία αρχική ενέργεια καθώς το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών που θα κάνουν πεζές περιπολίες και το μέτρο αυτό θα επεκταθεί στην Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα