Οργή στη ΛΑ.Ε. μετά τη δικογραφία κατά του Π. Λαφαζάνη

Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για τη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, ζητά η Λαϊκή Ενότητα.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει καταστεί επικίνδυνη για το λαό. Έχει καταλύσει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ελευθερίας σ’ αυτό τον τόπο. Αυτή η κυβέρνηση αναβιώνει εφιαλτικές ημέρες των πιο σκοτεινών περιόδων στην ιστορία της χώρας μας» αναφέρει σε γραπτή της ανακοίνωση η ΛΑ.Ε..

Συνεχίζοντας στη γραπτή της ανακοίνωση το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσθέτει πως η κυβέρνηση «έχει εγκαινιάσει πολιτικές διώξεις και δίκες κατά μελών της ΛΑΕ και του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών και τώρα στρέφεται κατά του γραμματέα του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη με εντελώς γελοίες, αβάσιμες, σκόπιμες, χαφιεδίστικες και κατασκευασμένες κατηγορίες βγαλμένες μέσα από τις πιο βρώμικες σελίδες της αστυνομοκρατίας σε ανώμαλες πολιτικά περιόδους της χώρας μας».

«Αυτή η δικογραφία-φιάσκο, που συνέταξαν ουσιαστικά οι Τόσκας-Κοντονής με χαφιεδίστικου τύπου διαδικασίες και παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική συλλογή “προανακριτικού” υλικού και η δημοσιοποίηση της, κατά κύριο λόγο αποσκοπεί να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, θεωρώντας ότι έτσι θα “τελειώσουν” αυτό το κίνημα. Τους διαμηνύουμε ότι δεν θα καταφέρουν ούτε μ’ αυτές τις διαδικασίες νέου παρακράτους να αναστείλουν τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΛΑ.Ε. προσθέτει επίσης πως η πρώτη απάντηση του κινήματος σ’ αυτή την άθλια κυβερνητική μεθόδευση, όπως την χαρακτηρίζει, θα δοθεί αύριο Τετάρτη, με την αγωνιστική παρουσία του αμέσως μετά τις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά στα συμβολαιογραφεία, που έχουν προγραμματίσει να διενεργήσουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Τέλος η ΛΑ.Ε. ζητά να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του υπουργού ο Νίκος Τόσκας. «Δεν μπορεί να παραμείνει σ’ αυτό το υπουργείο ως επικεφαλής ενός χαφιεδίστικου μηχανισμού ένας διώκτης της Δημοκρατίας και των ελευθεριών του λαού», σημειώνει χαρακτηριστικά το κόμμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα