Οργή από ΗΠΑ με Ερντογάν: Δεν του δίνουν F-35 και Patriot

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην προμηθεύσουν στην Τουρκία ούτε F35, ούτε Patriot μετά την απόφαση Ερντογάν να μην κάνει πίσω στην αγορά πυραύλων S400 από τη Ρωσία.

 Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωρά με την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος. Η αμερικανική κυβέρνηση απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώληση πολεμικού υλικού στην Τουρκία. Αυτό επηρεάζει το σύστημα Patriot και τα F-35», τόνισε.

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV, ανέφερε ότι «οι Αμερικανοί έκαναν μία τελευταία προσπάθεια, προτείνοντας την ακύρωση της παραγγελίας των S400 και ως αντάλλαγμα να πάρουν τους Patriot και τα F35. Όμως, η τουρκική απάντηση ήταν αρνητική». Ακόμη συμπλήρωσε ότι «πολλοί διπλωμάτες στην Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, αλλά θα πρέπει άπαντες να είναι προσεκτικοί, καθώς έχουμε να κάνουμε με δύο απρόβλεπτους ηγέτες τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ταγίπ Ερντογάν. Χθες η Αμερικανίδα πρέσβης στο ΝΑΤΟ ανέβασε τους τόνους, καθώς αναφαίνεται ότι πρόβλημα με την Τουρκία έχουν και οι Δυτικοί σύμμαχοι και όχι μόνοι οι Δυτικοί».

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας  

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου προβλέπονται ισχυρές κυρώσεις προς την Τουρκία. «Υπάρχει ένας νόμος που ο Τραμπ επέμενε να περάσει από τη Βουλή και το Κογκρέσο. Πρόκειται για έναν νόμο που χρησιμοποιείται για χώρες που βρίσκονται απέναντι στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Χρησιμοποιήθηκε για τη Ρωσία, για το Ιράν και για τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Ιγνατίου:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα