ΟΠΕΚ: Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου εξελίσσεται καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε

Ιδιαιτέρως αισιόδοξοι εμφανίστηκαν χθες Κυριακή (22/1) οι αξιωματούχοι τοι ΟΠΕΚ και της Ρωσίας αναφορικά με την πορεία της συμφωνίας για τις περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του έτους.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, οι μέχρι στιγμής περικοπές των 23 χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία ανέρχονται συνολικά στα 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που έχει ενισχύσει τις τιμές σχεδόν κατά +20%.
Παράλληλα, ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας κλήθηκε να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις της κυβέρνησης του Donald Trump ότι οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν την ενεργειακή τους ανεξαρτητοποίηση από τον ΟΠΕΚ, διατηρώντας ωστόσο στενές σχέσεις με τις χώρες του Περσικού Κόλπου, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
“Η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να συνεργαστεί στενά και εποικοδομητικά με τη νέα κυβέρνηση Trump, ιδιαιτέρως στον τομέα της ενέργειας”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του al-Falih.
Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αξιωματούχοι των χωρών δεν έδωσαν περαιτέρων λεπτομέρειες αναφορικά με το ζήτημα της παραγωγής, καθώς και ούτε αν η Σαουδική Αραβία έχει πραγματοποιήσει μεγαλύτερες περικοπές προκειμένου να αντισταθμίσει τις μικρότερες πειρκοπές που πραγματοποιούν άλλες χώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα