ΟΠΕΚΑ – Eπίδομα παιδιού: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αιτήσεις του Α21

Έναν νέο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για το Επίδομα του Παιδιού 2019 εξέδωσε η ΗΔΙΚΑ προκειμένου να λύσει τις απορίες των πολιτών όσον αφορά την υποβολή του Α21.
Αναλυτικά.
-Τι μπορώ να κάνω για να μου καταβληθεί το επίδομα παιδιού για τα προηγούμενα χρόνια. Λόγω άγνοιας δεν είχα υποβάλει σχετική αίτηση Α21.
Η προθεσμία υποβολής της αίτησης Α21 για προηγούμενα χρόνια έχει λήξει.
– Προστίθενται εισοδήματα που δεν έχω και φαίνεται να μένω εκτός. Εμφανίζεται μεγαλύτερο εισόδημα από αυτό του εκκαθαριστικού της εφορίας
Λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα που προκύπτουν από το Ε1 φορολογικού έτους 2018 (Μόνο για την καταβολή του Α διμήνου 2019 υπολογίστηκε το εισόδημα του φορ. Έτους 2017). Το ποσό που εμφανίζεται στην πλατφόρμα είναι το άθροισμα των εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, άμεσων και εξαρτώμενων, τα οποία αναφέρονται στο Α21 και πληρούν τα κριτήρια, έχουν δηλαδή τις προϋποθέσεις να επιδοτηθούν. Επιπρόσθετα, όπως παγίως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια, λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα, όταν το πραγματικό δηλωθέν υπολείπεται του τεκμαρτού.
– Δεν δέχεται το σύστημα επισύναψη δικαιολογητικών
Στις περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται η επισύναψη δικαιολογητικών το σύστημα προβάλει ειδική επισήμανση . Σε καμία άλλη περίπτωση δεν απαιτείται να γίνει επισύναψη δικαιολογητικών.
Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό της ΗΔΙΚΑ για το επίδομα παιδιού 2019 εδώ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα