ΟΠΑΠ: Ισχυρό αποτύπωμα στην απασχόληση – 32.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Συνολικά, ο ΟΠΑΠ δημιουργεί – άμεσα και έμμεσα – περίπου 32.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ευκαιριών απασχόλησης για πολλούς νέους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο μέγεθος αντιπροσωπεύει περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας, καθιστώντας τον ΟΠΑΠ σημαντικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων της εταιρείας, τονίζοντας το σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι εργαζόμενοι του οργανισμού, καθώς και το γεγονός ότι η εταιρεία προχωρά σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να φέρει εις πέρας το πλάνο αλλαγών και ανάπτυξης που έχει δρομολογηθεί.

Ο ΟΠΑΠ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον αναγνωρισμένους εργοδότες στην Ελλάδα, απασχολώντας 973 εργαζόμενους (μαζί με τους εργαζόμενους της εταιρείας στην Κύπρο ο αριθμός ανέρχεται σε 1.005), σύμφωνα με στοιχεία του 2016. Ταυτόχρονα, η εταιρεία στηρίζει με τη δραστηριότητά της περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας στο δίκτυο πωλήσεών της (πρακτορεία, πλανόδιοι πωλητές, σημεία πώλησης λαχείων, κλπ).

Συνολικά, ο ΟΠΑΠ δημιουργεί – άμεσα και έμμεσα – περίπου 32.800 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών ευκαιριών απασχόλησης για πολλούς νέους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο μέγεθος αντιπροσωπεύει περίπου το 1% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας, καθιστώντας τον ΟΠΑΠ σημαντικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο του Οράματος 2020 και της καθιέρωσης του ΟΠΑΠ ως μια εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκοσμίου επιπέδου, πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της εταιρείας, την εισαγωγή νέων παιχνιδιών και υπηρεσιών και την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισμό.

Για την υλοποίηση αυτών των έργων, ο ΟΠΑΠ επενδύει στην προσέλκυση ταλαντούχων και καταρτισμένων εργαζόμενων. Συνολικά, μόνο τα τελευταία δύο χρόνια (2015-16), έχουν προσληφθεί 323 εργαζόμενοι, δίνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εταιρεία στην αγορά εργασίας.

Το 2017 ο ΟΠΑΠ έχει ήδη προχωρήσει σε περισσότερες από 200 νέες προσλήψεις, σε θέσεις υψηλής εξειδίκευσης, ενώ η δραστηριότητα της εταιρείας στον κλάδο των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) έχει δημιουργήσει άλλες 500 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων που φιλοξενούν VLTs, δημιουργεί επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται, συμβάλλουν και στην τόνωση της ευρύτερης αγοράς κατασκευών και ακινήτων.

Σταθερός προσανατολισμός του ΟΠΑΠ είναι η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των εργαζομένων, με γνώμονα τις εταιρικές αξίες (Διασκέδαση, Δυναμισμός, Ακεραιότητα και Πάθος). Μεταξύ άλλων, υλοποιείται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης των εργαζομένων (π.χ. εκπαίδευση, σεμινάρια κλπ.) και προσφέρονται σημαντικές παροχές (π.χ. πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης).

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία στηρίζει νέους πτυχιούχους, μέσα από ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, που ξεκίνησε στις αρχές του 2017, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες τους και να εξελίξουν τις δεξιότητες τους.

Επιπρόσθετα, μέσα από το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», στο οποίο συμμετέχουν 20 δυναμικές και αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ΟΠΑΠ μεριμνά για τη συνολική ενίσχυση της απασχόλησης στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγική και συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που τις βοηθά να εξελιχθούν, να καινοτομήσουν και να προωθήσουν, μεταξύ άλλων, την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Έτσι, μπορούν να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και – μέσα από την ανάπτυξή τους – να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε νέους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα