ΟΟΣΑ: Ένα στα επτά παιδιά ζουν στη φτώχεια

Τα ποσοστά παιδικής φτώχειας έχουν αυξηθεί στα 2/3 των μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρας η επιδείνωση είναι δραματική.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο «Φτωχά παιδιά σε πλούσιες οικονομίες», που σκιαγραφεί την εικόνα της φτώχειας μεταξύ των παιδιών σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου βέβαια σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η παιδική φτώχεια μειώθηκε κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες το 2017.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κατά μέσο όρο ένα στα επτά παιδιά ζουν στη φτώχεια, με τα ποσοστά να είναι ιδιαίτερα υψηλά στη Χιλή, το Ισραήλ, την Ισπανία, την Τουρκία, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου η αναλογία είναι περισσότερο από ένα στα πέντε. Η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την προ παγκόσμιας κρίσεως εποχή (2007) καταγράφεται στην Σλοβακία και είναι της τάξης των 5,4 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθούν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Λιθουανία, αλλά και η Σουηδία, όπου στην κάθε χώρα η αύξηση είναι μεγαλύτερη των δύο μονάδων. Σε σύγκριση με το όριο φτώχειας του 2005, σε ότι αφορά στην Ελλάδα το ποσοστό έχει τριπλασιαστεί σε αυτούς τους όρους, αναφέρει ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα