Ομπάμα: Στις εκλογές του Νοεμβρίου διακυβεύεται η δημοκρατία

obama-angry-pointingΟ Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου “διακυβεύεται η ίδια η δημοκρατία”, υποστηρίζοντας ότι η πρόοδος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρίας, τα τελευταία οκτώ χρόνια, “θα πεταχτεί από το παράθυρο” αν οι ψηφοφόροι επιλέξουν για ηγέτη τους τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Ομπάμα εκφώνησε την ομιλία αυτή σε μια προεκλογική συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να σπεύσουν να ψηφίσουν από τώρα, εφόσον έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στην Πολιτεία αυτή.

Αναφερόμενος στα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ για τις γυναίκες, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι “δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας” για να ξέρεις ότι τα σχόλια του “δεν είναι σωστά”. Αρκεί να είσαι ένα αξιοπρεπές ανθρώπινο ον, πρόσθεσε.

Η ομιλία του Ομπάμα διακόπηκε για λίγα λεπτά από έναν υποστηρικτή του Τραμπ που ακούστηκε να φωνάζει ότι ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής. Ο Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως πληρώθηκε για να πάει στη συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα