Ομπάμα:Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος για την Ελλάδα

ompama-pavlopoulos-proedriko-708Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, δήλωσε ότι «ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος και θα συνεργαστούμε για να συνεχιστεί αυτή η πορεία»,  συμπλήρωσε ωστόσο ότι υπάρχει δρόμος ακόμη να διανυθεί.

Παράλληλα,ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια» και συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ο λαός έχει υπομείνει αρκετά».

Ο Ομπάμα εξέφρασε τη χαρά του που στο τελευταίο του ταξίδι πριν αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ βρίσκεται στη χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία.

Εξάλλου, συνεχάρη την Ελλάδα για την ανθρωπιά που έχει δείξει απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση.

Επανέλαβε, όμως, τη θέση του ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν είναι θέμα ενός κράτους, αλλά θέμα όλων μας και για αυτό ζήτησε να υπάρξει συνεργασία.

Αναφορικά με την τρομοκρατία ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο, αλλά και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Στο σημείο αυτό μάλιστα επεσήμανε ότι το θέμα του ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό, για αυτό και -όπως σημείωσε- θέλει να διασφαλιστεί η συνέχεια της πολιτικής κατά τη μετάβαση στη νέα εκλεγμένη ηγεσία των Ρεπουμπλικανών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα