Ομπάμα:Κίνδυνος για τον πλανήτη μια εκλογή Τραμπ

obamaΚίνδυνο για το μέλλον του πλανήτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την περίπτωση εκλογής του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία της χώρας, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

Μιλώντας σε έντονα φορτισμένο τόνο, ο προερχόμενος από το Δημοκρατικό Κόμμα επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές εάν δεν κερδίσουμε τη Βόρεια Καρολίνα για τη Χίλαρι Κλίντον».

Σε μια ασυνήθιστη αποστροφή για Αμερικανό πολιτικό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, έκανε λόγο επίσης για κίνδυνο για τη Δημοκρατία. «Δεν θέλω να σας ασκήσω υπερβολική πίεση, ωστόσο η μοίρα της δημοκρατίας βρίσκεται στους ώμους σας. Το μέλλον του πλανήτη κλυδωνίζεται» είπε ο κ. Ομπάμα.

Κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι δεν έχει κανέναν σεβασμό για τους εργαζόμενους, ενώ τον κατήγγειλε και για την εξαγγελία του ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όλους τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους.

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν μπορώ να αντέξω να έχουμε έναν πρόεδρο που να πιστεύει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βασανίζουν ανθρώπους ή ότι πρέπει να αποκλείσουμε ολόκληρες θρησκείες από τη χώρα μας» κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα