Ομπάμα:Η διαφορετικότητα είναι η δύναμη των ΗΠΑ

jggΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα, σε ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την 15η επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ότι η διαφορετικότητα είναι η «δύναμη» της Αμερικής, προτρέποντας τους πολίτες να μην υποκύπτουν απέναντι στους «τρομοκράτες», στόχος των οποίων είναι ο διχασμός της χώρας.

«Η Αλ Κάιντα ή η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν ένα έθνος τόσο ισχυρό όσο η Αμερική, επομένως επιχειρούν να το τρομοκρατήσουν ελπίζοντας ότι ο φόβος θα μας κάνει να στραφούμε ο ένας εναντίον του άλλου» είπε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, από το Πεντάγωνο, που βρέθηκε στο στόχαστρο των τρομοκρατών στις επιθέσεις όπου έχασαν την ζωή τους σχεδόν 3.000 άνθρωποι.

«Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό σήμερα να επιβεβαιώσουμε ποιοι είμαστε ως έθνος (…) διότι γνωρίζουμε ότι η διαφορετικότητά μας δεν συνιστά μια αδυναμία, είναι και θα παραμείνει πάντα μία από τις βασικότερες δυνάμεις μας» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε μια έμμεση αναφορά στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπαράκ Ομπάμα υπενθύμισε ότι άνθρωποι «που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη, (άνθρωποι) κάθε χρώματος, κάθε θρησκείας» έκαναν την Αμερική αυτό που είναι σήμερα.

Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου «η απειλή εξελίχθηκε», επισήμανε επιπλέον ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Οι τρομοκράτες επιχειρούν συχνά να διαπράξουν επιθέσεις σε μικρότερη κλίμακα, όμως που παραμένουν φονικές» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στις επιθέσεις της Βοστόνης, του Σαν Μπερναντίνο ή του Ορλάντο.

Στις 08.46 τοπική ώρα (15.46 ώρα Ελλάδας), την ώρα δηλαδή που το πρώτο αεροσκάφος έπεφτε σε έναν από τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τήρησε, μακριά από τις κάμερες, ενός λεπτού σιγή στο Οβάλ Γραφείο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα