Ομπάμα:Δεν χρειάζεται «υστερία» για το Brexit

uyi”Ο τρόπος με τον οποίο ψήφισαν οι Βρετανοί εξηγείται κυρίως από το γεγονός ότι η ΕΕ «προχωρούσε πιθανότατα πιο γρήγορα απ’ ό,τι έπρεπε» και χωρίς την αναγκαία ομοφωνία”, σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο ραδιοσταθμό NPR.

“Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να δούμε τι συνέβη είναι ο εξής: πατήθηκε το κουμπί της παύσης όσον αφορά το σχέδιο της πλήρους ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”, διευκρίνισε.

“Οι συνέπειες δεν θα είναι τόσο καταστροφικές όσο πιστεύουν κάποιοι”, επισήμανε.  Έστειλε, μάλιστα, ένα μήνυμα να μην υπάρξει μια διεθνής, οικονομική “υστερία” μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία, υποστηρίζοντας ότι είναι απίθανο να συμβούν κατακλυσμιαίες αλλαγές.

“Υπήρξε μια κάποια υστερία μετά το δημοψήφισμα, σαν να είχε χαθεί με κάποιο τρόπο το ΝΑΤΟ, σαν να διαλυόταν η Συμμαχία και η κάθε χώρα να τρέχει να κρυφτεί στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο”, τόνισε.

“Πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια στιγμή που όλη η Ευρώπη θα πει: Ας πάρουμε μια ανάσα κι ας δούμε πώς θα διατηρήσουμε τις εθνικές ταυτότητές μας, πώς θα διατηρήσουμε τα οφέλη της ολοκλήρωσης και πώς θα χειριστούμε την απογοήτευση που αισθάνονται οι ψηφοφόροι», σημείωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα