Ολ.Γεροβασίλη: Η χώρα να μην γυρίσει πίσω

«Πρώτη φορά υπάρχει ένα σχέδιο που συγκροτείται από την Κυβέρνηση κι έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, προκειμένου η χώρα να μην γυρίσει πίσω», επεσήμανε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για μια νέα εποχή που ξεκινά για την χώρα μετά το τέλος της 8ετίας των μνημονίων, σημειώνοντας ότι «αυτή δεν μπορεί να γίνει με τους παλιούς όρους και τους «κολλητούς», αλλά με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Η χώρα θα πάει μπροστά. Κάποιοι αυτό το βλέπουν με μια μίζερη αντιπολιτευτική λογική».

Απαντώντας στις αναφορές για παροχολογία από την Κυβέρνηση ενόψει και των εκλογών, η Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε «η προσπάθεια να ακυρώσουμε την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι θα αφορά σε παροχολογία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Τα κλισέ επαναλαμβάνονται, όπως συνέβη και με τις δηλώσεις μετά το διάγγελμα Τσίπρα, οι οποίες νομίζω ότι ήταν γραμμένες από πριν».

«Συμφωνούμε ότι η χώρα πέρασε δύσκολα, δεν συμφωνούμε για τον επιμερισμό των ευθυνών. Το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο δεν βοήθησε να βγει η χώρα στο ξέφωτο μετά από 3 ή 5 χρόνια, χρειάστηκε να έρθει μια Κυβέρνηση της Αριστεράς για να γίνει αυτό», επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας ότι «η Κυβέρνηση εφαρμόζει εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις που κατάφερε να δρομολογήσει».

Σε ότι αφορά την «επόμενη ημέρα», είπε ότι «υπάρχουν υπερπλεονάσματα και αυτά θα πρέπει, χωρίς η χώρα να γυρίσει πίσω ούτε να εκτροχιαστεί, να αξιοποιηθούν για την ανακούφιση της ανθρώπων που υποφέρουν από την κρίση και της μεσαίας τάξης», ενώ ανέφερε ότι έχουν γίνει προσλήψεις στο Δημόσιο, όπως είπε με αξιοκρατικές διαδικασίες, σημειώνοντας ότι θα γίνουν κι άλλες προσλήψεις για να επανδρωθούν υπηρεσίες του «κοινωνικού κράτους».

Η Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι «έχει στόχο ένα διαρκές μνημόνιο για την χώρα», κάνοντας λόγο για «θλιβερή παρουσία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στα ΜΜΕ από την Τρίτη και μετά».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα