Site icon The Indicator

Ολ.Γεροβασίλη:«Αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης»

nhjhn«Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει μια περίοδο σταθεροποίησης και στροφής στην ανάκαμψη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών για την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και πως το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, το αργότερο έως αύριο. Συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται από τη συμφωνία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε τους παράγοντες που συντελούν επιπλέον στην αλλαγή του κλίματος.

Σημείωσε ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι «θετικότερη του αναμενόμενου», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat και είναι «αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης, όπως καταγράφεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την “Εργάνη”».

Επίσης, υπουγράμμισε ότι και η επικείμενη διευθέτηση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με την εκταμίευση που έπεται της πρώτης αξιολόγησης, «συντελούν στην αλλαγή του κλίματος».

Η κ. Γεροβασίλη ανήγγειλε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση».

 

Exit mobile version