Ολ.Γεροβασίλη:«Αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης»

nhjhn«Η ολοκλήρωση αυτής της φάσης εγκαινιάζει μια περίοδο σταθεροποίησης και στροφής στην ανάκαμψη», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων ημερών για την ολοκλήρωση αυτής της φάσης, είπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται η ψήφιση των μέτρων που υπολείπονται, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και πως το σχετικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή, το αργότερο έως αύριο. Συμπλήρωσε ότι θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Eurogroup, στις 24 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται από τη συμφωνία.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε τους παράγοντες που συντελούν επιπλέον στην αλλαγή του κλίματος.

Σημείωσε ότι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι «θετικότερη του αναμενόμενου», όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat και είναι «αξιοσημείωτη και η βελτίωση των δεικτών της απασχόλησης, όπως καταγράφεται από την ΕΛΣΤΑΤ και την “Εργάνη”».

Επίσης, υπουγράμμισε ότι και η επικείμενη διευθέτηση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, με την εκταμίευση που έπεται της πρώτης αξιολόγησης, «συντελούν στην αλλαγή του κλίματος».

Η κ. Γεροβασίλη ανήγγειλε ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον σχεδιασμό της στον αναπτυξιακό και τον επενδυτικό τομέα, αρχής γενομένης από τον αναπτυξιακό νόμο, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα