Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Ολοκλήρωσε επένδυση 3,2 εκατ. στη Σίδνο

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία ολοκλήρωσε επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Σίνδου, που αφορά στην τοποθέτηση νέας γραμμής παραγωγής για την κατηγορία της βαρελίσιας μπύρας σε συσκευασία pet.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία μόνο στη διάρκεια του 2017 επένδυσε 4,6 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Σίνδου. Για το διάστημα 2015 – 2018 οι επενδύσεις του νέου εργοστασίου θα ανέλθουν στα 12,2 εκατ. ευρώ – ενώ συνολικά και στα δύο εργοστάσια έχουν επενδυθεί 22 εκατ. ευρώ.

Η Κατερίνα Τσίτσινβα, διευθύντρια παραγωγής και των δύο εργοστασίων, παρουσιάζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες επεσήμανε πως ανέρχονται στα 4,6 εκατ. εκατόλιτρα ετησίως. Όμως εφέτος η αγορά της μπύρας για μία ακόμη χρονιά συνεχίζει να συρρικνώνεται. Όπως είπε ο κ. Beko, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ως τον Αύγουστο η πτώση της αγοράς ανήλθε στο 10%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της IRI στο 1% στην κατηγορία των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο η κατάσταση βελτιώθηκε στο δεύτερο εξάμηνο λόγω του μεγάλου τουριστικού κύματος.

Σε κάθε περίπτωση η Ολυμπιακή Ζυθοποιία κατόρθωσε να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών κατά 2% και σύμφωνα με την IRI κατά 3,6%. Έτσι, λοιπόν, το μερίδιο της δανέζικης θυγατρικής ανέρχεται κατά το υπουργείο Οικονομικών στο 29,1% και κατά την IRI στο 31,6%.

Επίσης, σύμφωνα με την IRI, στην κατηγορία των σούπερ μάρκετ ο κλάδος των προϊόντων ανάμικτων αναψυκτικών αυξήθηκε κατά 2% με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία να κατέχει μερίδιο 36,2%, σημειώνοντας αύξηση 5,9%.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στη διάρκεια του 2016 ανήλθαν στα 146,857 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο κατά 15% και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,82 εκατ. ευρώ με τελικές καθαρές ζημιές 1,137 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ σε σχετική ερώτηση για την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία όπως είναι γνωστό καταδικάστηκε η κορυφαία εταιρεία του κλάδου της μπύρας Αθηναική Ζυθοποιία ΑΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης (η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ), ο κ. Beko δήλωσε ότι «σεβομαστε την απόφαση του δικαστηρίου αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι έχει αλλάξει κάτι στην αγορά».

Πηγή ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα