Ολοκληρώθηκε ο 7ος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας – ΠΓΔΜ

Ο 7ος γύρος συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στα Σκόπια.

Όπως σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, η συνάντηση αποτελεί τη συνέχεια του φιλικού και εποικοδομητικού διαλόγου, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, προς στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλεται από τις κυβερνήσεις για τη δημιουργία ενός θετικού πολιτικού κλίματος στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Στις εποικοδομητικές και παραγωγικές συζητήσεις συνέβαλαν εμπειρογνώμονες από τους αρμόδιους εθνικούς φορείς, προστίθεται.

Μεταξύ των τομέων, επί των οποίων συμφωνήθηκε συνεργασία, συγκαταλέγονται έργα συνδεσιμότητας, η αστυνομική συνεργασία, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η πολιτική προστασία, η δημόσια διοίκηση, η υγεία, η συνεργασία μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών και η προώθηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Δρομολογήθηκε, επίσης, συνεργασία στο τομέα της σεισμολογίας και μονογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για τη συνεργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα