Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ με τον πρωθυπουργό και τον Π. Σκουρλέτη

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ μέσα στην επόμενη ώρα και αφού συνεδριάσει θα δώσει τις απαντήσεις της στις προτάσεις που της τέθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Νίκος Τράκας, τόνισε ότι «υπάρχουν βελτιώσεις στην πρόταση».

Όπως ανέφερε, «κάναμε μια συζήτηση ως ομοσπονδία, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην επόμενη ώρα». Συμπλήρωσε πως «θα πάμε στην εκτελεστική επιτροπή και θα συζητήσουμε τις προτάσεις».

Για τη δικαστική διερεύνηση, ο Ν. Τράκας σχολίασε ότι «είμαστε συνηθισμένοι, εδώ είμαστε ας έρθουν να μας συλλάβουν».

Σκοπός, σύμφωνα με το Μαξίμου, είναι να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ1, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο πρωθυπουργός θα κατανοήσει τις θέσεις της Ομοσπονδίας και πως θα βρεθεί μια πολύ καλή λύση και για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία, ενώ καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του αγώνα των εργαζομένων.

Επίσης σημείωσε ότι θα τεθεί το ζήτημα των ιδιωτών στην καθαριότητα, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταργήσει τον σχετικό νόμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα