Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Ζακ

Η «Πρωτοβουλία από μέλη της drag κοινότητας για τον Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh», μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου πραγματοποίησαν διαδήλωση, με αφετηρία την Ομόνοια, διαδήλωση η οποία αποτελεί απάντηση στο άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, gay οροθετικού ακτιβιστή και drag queen, γνωστής ως Zackie Oh, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα την Τετάρτη,  αλληλέγγυοι στην οικογένεια του θύματος συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της Οδού Ευελπίδων όπου βρέθηκε για να απολογηθεί ο 73χρονος κοσμηματοπώλης ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων. Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα .  Για το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου κατηγορείται κι ένας 55χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, στην οδό Γλάδστωνος 2, κόσμος ευλαβικά αφήνει ένα λουλούδι στη μνήμη του αδικοχαμένου Ζακ:

 

«Δεν είναι ληστεία, δεν συνιστούσε καν απειλή – υπάρχει γκεφαλικό ανεύρυσμα ως εύρημα»

Χωρίς το βίντεο δεν θα υπήρχε καν αυτή η ελλιπής δικογραφία και αν ο Ζακ δεν είχε υποστήριξη από οικογένεια και φίλους τα αίτια θανάτου θα έμεναν «αδιευκρίνιστα», είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καν απόπειρα ληστείας χωρίς απειλή ή άσκηση βίας, ούτε ευσταθούν τα περί «άμυνας» για χτυπήματα σε έναν άνθρωπο γονατισμένο μέσα σε μία βιτρίνα, τόνισε την Τρίτη η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη. Ήδη υπάρχει εύρημα για εγκεφαλικό ανεύρυσμα, όπως ανέφερε, αλλά και «πολλά βίντεο», ενώ έχει ζητηθεί το υλικό των καμερών από τα καταστήματα της περιοχής. Ο ανακριτής «είναι σε γνώση» του ότι αστυνομικοί επίσης τον χτύπησαν ενώ ήταν ήδη αιμόφυρτος στο έδαφος.

Φασιστική πρόκληση

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Τρίτης και ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον άγριο ξυλοδαρμού του 33χρονου ακτιβιστή, μία χούφτα ακροδεξιών βρήκε ευκαιρία να “βεβηλώσει” το σημείο έξω από το κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες στα social media, οι ακροδεξιοί φώναξαν για ελάχιστα δευτερόλεπτα ομοφοβικά συνθήματα, πέταξαν τρικάκια με το παρακάτω σύμβολο, το οποίο πιθανότατα παραπέμπει στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, το κολαστήριο της χούντας των συνταγματαρχών, με γρμματοσειρά Τρίτου Ράιχ και εξαφανίστηκαν:

Tην ίδια στιγμή, ο ακροδεξιός και νεοναζιστικός εσμός επιδίδεται σε μία ακραία σπίλωση του θύματος. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα σε χρυσαυγίτικες ιστοσελίδες, τα εμετικά πρωτοσέλιδα του «Μακελειού» αλλά και το αποκρουστικό γκάλοπ στο κανάλι του Καρατζαφέρη, ο οποίος προσπέρασε την Τατιάνα Στεφανίδου από τα ακροδεξιά.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα