Ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου – «Βροχή» οι μολότοφ στα Εξάρχεια

Με κεντρικά συνθήματα «Λευτεριά στον λαό, θάνατος στον φασισμό» και «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, η χούντα δεν τελείωσε το ’73», φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, φορείς, σωματεία και μέλη του αναρχικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι την αμερικανική πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης. Του συλλαλητηρίου προπορεύτηκε ο σύνδεσμος φυλακισθέντων εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΚΚΕ, στην οποία βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανάμεσα στους διαδηλωτές βρέθηκαν ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππας, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία. Κάποια στιγμή που το μπλοκ έφτανε στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας, υπήρξε ένταση με ομάδα άλλων διαδηλωτών.

Ένταση επικράτησε και προς το τέλος του κύριου όγκου της διαδήλωσης ανάμεσα σε διαδηλωτές κι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν αναίτια επίθεση, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματίες, τους οποίους παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Μετά την πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχειών.

Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και πετούσαν “βροχή” τις μολότοφ κατά των κατασταλτικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Παράλληλα, ειδικό όχημα της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιούσε ρίψεις νερού επί της οδού Πατησίων προς την πλευρά του Πολυτεχνείου.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω Βίντεο και Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα