Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της κρατικής Δούμα της Ρωσίας στο Άγιον Όρος

ag-oros-oloklirothike-i-episkepsi-tou-proedrou-tis-kratikis-douma-tis-rosias-sergkei-nariskinΜε την επίσκεψή του στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος ολοκληρώθηκε η παραμονή του προέδρου της κρατικής Δούμα της Ρωσίας, Σεργκέι Ναρίσκιν, στο Άγιο Όρος.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο κ. Ναρίσκιν συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη και μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, προσκύνησε τα λείψανα αγίων που φυλάσσονται σε ειδική αίθουσα και ξεναγήθηκε στους χώρους του μοναστηριού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Ναρίσκιν δήλωσε ευτυχής για την παρουσία του στον Άθω, με την ευκαιρία του εορτασμού των 1000 χρόνων της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος, ενώ τόνισε πως “η Ρωσία και η Ελλάδα έχουν ενδιαφέρον να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο, να υπάρχει ενότητα του κόσμου και να προωθηθούν οι αρχές του δικαίου στο διεθνές περιβάλλον”.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ανέφερε: «Ήταν μια επίσκεψη η οποία θεωρώ ότι έκανε ακόμα πιο βαθείς τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς και τα δύο Κοινοβούλια. Ο πρόεδρος, θεωρώ ότι έχει μείνει ο ίδιος ευχαριστημένος. Επίσης όμως, μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να μιλήσουμε και για τη διεύρυνση των σχέσεων τις οποίες μπορούμε να έχουμε και στα επίπεδα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, να προωθήσουμε κοινές δράσεις, οι οποίες θα είναι προς όφελος και των δύο λαών».

Σημειωτέον ότι ο κ. Ναρίσκιν αναμένεται να κατευθυνθεί αργότερα στη Θεσσαλονίκη και θα αναχωρήσει το βράδυ για τη Μόσχα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα