Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή,στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα η ΓΣΕΕ

Μέλη σωματείων και εργατικών κέντρων συγκεντρώθηκαν, νωρίτερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Η μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, και προσυγκέντρωση είχε γίνει, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση στο Μουσείο πραγματοποίησαν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστερας και του αντιεξουσιαστικού χώρου

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ διεκδικεί:

  • Άμεση αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2019. Άμεση επιστροφή των παράνομων μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, επιδόματα γιορτών και επιδομάτων αδείας.
  • Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό τεχνολογικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης με ρήτρες κοινωνικής προστασίας στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ, που θα ανατρέπει το περιβάλλον ύφεσης, αποβιομηχάνισης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Προαγωγή της κοινωνικής ασφάλισης με την εγγύηση του κράτους, με διασφάλιση της βιωσιμότητας και των παροχών των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία, λόγω ηλικίας.
  • Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας-ρητή απαγόρευση πλειστηριασμού της.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα