Ολάντ προς Τσίπρα:«Στηρίζουμε Ελλάδα»

frangreΟ Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αυτή την ώρα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλ.Τσίπρα,ξεκαθάρισε ότι η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και θα συνεχίζει να τη στηρίζει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε συγκινημένος από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε η ελληνική πολιτεία, καθώς -όπως είπε- δείχνει το σύνδεσμο μεταξύ των δύο χωρών, τις κοινές αξίες και «τις αξίες που πρέπει να προβάλλουμε στην Ευρώπη».

«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται θάρρος για να διαπραγματευτούμε για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι η Γαλλία ήταν και παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς «μοιραζόμαστε κοινές αξίες». «Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε.

Μιλώντας για το προσφυγικό, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι «πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά στους πρόσφυγες, αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε τα κοινά σύνορα της Ευρώπης».

Τόνισε, επίσης, ότι η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα στη δοκιμασία της διαχείρισης της ροής προσφύγων.

Σχετικά με το θέμα των επενδύσεων ο κ.Ολάντ είπε:«Ήρθα με γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, ο κ. Ολάντ μιλώντας για το θέμα της ανάπτυξης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, ενώ αναφερόμενος στην ενωμένη Ευρώπη είπε χαρακτηριστικά: «Πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα».

Ο κ. Τσίπρας στις πρώτες δηλώσεις του έκανε μεταξύ άλλων λόγο για επίσκεψη που πραγματοποιείται σε πολύ κρίσιμη στιγμή. «Ολες οι δυνάμεις που θέλουν την ενωμένη Ευρώπη, την Ευρώπη των αξιών που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και στη Δημοκρατία πρέπει να δώσουν κοινό αγώνα», τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι: «Με αυτή την έννοια το μήνυμα αυτής της επίσκεψης σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη».

Οι επόμενες γενιές δικαιούνται να ζήσουν σε μία Ευρώπη καλύτερη, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα