Ολάντ: Η συμφωνία για την Ελλάδα έφτασε λίγο αργά

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία για την Ελλάδα έφτασε αργά και πως η ευρωζώνη θα μπορούσε να είχε προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς όσον αφορά στην ελάφρυνση του βάρους του χρέους εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στα Νέα, ο Ολάντ σχολίασε τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η οποία προβλέπει το τέλος των σχεδίων βοήθειας στη χώρα, αναφέρει ποιο σημείο της συμφωνίας θα βελτίωνε εκείνος εάν ήταν ακόμη στην ηγεσία της Γαλλίας και αναφέρεται και στα δραματικά γεγονότα του 2015.

Συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε:

«Αυτή είναι η έκβαση μιας μακράς αλληλουχίας γεγονότων, πολύ μακράς για τον ελληνικό λαό, αλλά και για την Ευρώπη, η οποία ωστόσο αντανακλά μια ισχυρή πράξη: αυτήν την οποία ήθελα να εισηγηθώ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Ιούλιο του 2015, για να παραμένει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η δέσμευσή μου. Χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις, ειδικά με τους γερμανούς φίλους μας, για να καταλήξουμε σε αυτήν τη συμφωνία που επιτρέπει σήμερα αυτήν την κατάληξη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα