Οκτώ κατοικίες για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων παρέδωσε ο Καμμένος

Συγκρότημα 8 κατοικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο στρατόπεδο “Νταλίπη” της Θεσσαλονίκης παρέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως τόνισε ο υπουργός, το όραμα που έθεσε το 2015 για λύση του στεγαστικού προβλήματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων υλοποιείται σταθερά και απρόσκοπτα, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και παρά τον πόλεμο, όπως είπε, που γίνεται στην εξοικονόμηση των πόρων.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν σε 392 στρατιωτικά οικήματα του Στρατού Ξηράς συν περίπου 250 οικίες για το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Καταβάλλονται προσπάθειες να ολοκληρωθούν οι εν λόγω δράσεις το συντομότερο δυνατό, ώστε ο συνολικός αριθμός των οικημάτων να ξεπεράσουν τις 3.000 σε όλη την Ελλάδα, σημείωσε προσθέτοντας ότι ο σκοπός είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ.

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το ισχυρότερο οπλικό σύστημα της χώρας”, τόνισε ο κ. Καμμένος και διαβεβαίωσε πως η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία δείχνουν έμπρακτα τη μέριμνά τους για τις ανάγκες του προσωπικού, που εργάζεται καθημερινά και ακούραστα, με υψηλή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Προς την κατεύθυνση αυτή το ΓΕΣ έχει χαρακτηρίσει το επόμενο έτος ως “Έτος Μέριμνας Προσωπικού”.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

 “Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Είναι, λοιπόν, άρρηκτες οι σχέσεις της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η Υπέρμαχος Στρατηγός και οι προστάτες Άγιοι μας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υψηλό και δεν κάμπτεται. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε τον οποιονδήποτε διαχωρισμό της Ορθόδοξης ελληνικής πίστης με το κράτος και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό είναι διαβεβαίωση με όση δύναμη μας δίνει ο ελληνικός λαός”, είπε ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ υπενθύμισε την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και σημείωσε: “Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου “Μακεδονία” και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”. Και προσέθεσε: “Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου “Μακεδονία” για την ονομασία των Σκοπίων”.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πίστη ότι το 2018 θα είναι καλύτερη χρονιά από τις προηγούμενες, καθώς η χώρα θα βγει από μια βαθιά οικονομική κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και στις προσπάθειες όλων.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση και παρατήρησε: “Είμαι έτοιμος να δεχθώ την οποιαδήποτε κριτική, ακόμα και τις επιθέσεις. Μπορούν να επιτίθενται σε εμένα, αντέχω επιθέσεις, αλλά να μην τολμήσει κανείς να επιτεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου. Εγώ φέρω την πολιτική ευθύνη και μπορούν να τα χρεώνουν όλα σε εμένα, αλλά όχι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Οφείλουμε, σήμερα, που ξεκινά η συζήτηση του προϋπολογισμού, να γυρίσουμε σε εκείνες τις εποχές που ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούσε εθνικό θέμα και να στηρίξουμε όλοι με την ψήφο μας τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχοντας τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε πολιτικά σε οποιοδήποτε άλλο θέμα της δημόσιας ζωής”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα