Οι Podemos προηγούνται στις δημοσκοπήσεις

paisΤα υψηλότερα ποσοστά αναμένεται να συγκεντρώσουν το κόμμα των Podemos και οι σύμμαχοί τους στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με αυτές τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες δημοσίευσαν οι εφημερίδες El Pais, El Mundo και El Espanol, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα λάβει την πρώτη θέση με τα ποσοστά του να κυμαίνονται μεταξύ 27,7% και 31% στην πρόθεση ψήφου.

Το PP είχε συγκεντρώσει ποσοστό 28,7% στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Δεκεμβρίου.

Επιπλέον βάσει των μετρήσεων, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) θα βρεθεί στην τρίτη θέση από τη δεύτερη με τα ποσοστά τους μεταξύ 20,2% και το 21,6% στην πρόθεση ψήφου, ενώ οι Ενωμένοι Μπορούμε (Unidos Podemos), ο συνασπισμός που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των Podemos και του κόμματος Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) θα συγκεντρώσουν ποσοστά μεταξύ του 23,7% και του 25,6%

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε λάβει ποσοστό 22% των ψήφων τον Δεκέμβριο, μπροστά από το Podemos που είχε συγκεντρώσει 20,7%.

Την τέταρτη θέση θα καταλάβει το κεντρώο Ciudadanos με ποσοστά μεταξύ 14% και 16,6% στην πρόθεση ψήφου, βάσει των ίδιων δημοσκοπήσεων, έναντι 13,9% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα