Οι υποψήφιοι για την κάλυψη κενών θέσεων σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Ξεκίνησε η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία προεπιλογής των δικαστικών λειτουργών για τις τοποθετήσεις στις θέσεις του προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και τριών αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κατάλογος με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών που θα καλύψουν τις κενές θέσεις τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και στον Άρειο Πάγο.

Για την κενή θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής 6 αντιπρόεδροι: Αθανάσιος Ράντος, Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Ιωάννης Γράβαρης και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Για τις δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας προτάθηκαν οι εξής οκτώ σύμβουλοι Επικρατείας: Δημήτριος Σκαλστούνης, Παναγιώτης Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή, Κωνσταντίνος Κουσούλης, Κωνσταντίνος Πισπιρίγκος, Δημήτριος Μακρής και Μιχάλης Πικραμένος.

Για τις τρεις κενές θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου προτάθηκαν οι εξής δέκα αρεοπαγίτες: Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί, όπως προβλέπεται, με τη γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής έπειτα από ακρόαση των προεπιλεγέντων δικαστών, την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τις προαγωγές στις θέσεις του προέδρου του ΣτΕ και των αντιπροέδρων του ΣτΕ και του ΑΠ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα