Οι υποστηρικτές του Τραμπ κατηγορούν το twitter ότι τους μπλοκάρει

Και μάλιστα, η πλατφόρμα τους μπλοκάρει χωρίς να το γνωρίζουν

Μπορεί το twitter να ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διαγράψει το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τα tweets του έχουν δημόσιο ενδιαφέρον, όμως οι οπαδοί του υποστηρίζουν ότι σε αυτούς εφαρμόζεται άλλη πολιτική.

Σύμφωνα με υποστηρικτές του Τραμπ καθώς και ακροδεξιούς χρήστες, η διάσημη πλατφόρμα τους μπλοκάρει τους λογαριασμούς και χωρίς να το γνωρίζουν. Η θεωρία τους στηρίζεται σε ένα βίντεο, στο οποίο εργαζόμενος του Twitter λέει ότι το δίκτυο μπορεί να κρύψει ορισμένους χρήστες, δηλαδή να τους «καλύψει» ώστε οι άλλοι να μην τους βλέπουν. Ωστόσο, οι χρήστες δεν έχουν τρόπο να το γνωρίζουν εάν η παρουσία τους καλύπτεται ή όχι.

Ωστόσο, το twitter αρνείται ότι ότι εφαρμόζει ένα τέτοιο μέτρο. Κι όταν μπλοκάρει συγκεκριμένα tweets και χρήστες, είναι μόνον επειδή παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας.
Το κρυφό μπλοκάρισμα αποτελεί μια μεγάλη θεωρία συνωμοσίας ανάμεσα στους χρήστες, που υποστηρίζουν ότι το Twitter προβαίνει σε τέτοιες μεθόδους για να ενισχύσει τη δική του ιδεολογία.

Πάντως η πλατφόρμα αρνείται τέτοιου είδους πρακτικές και σημειώνει ότι το βίντεο, που έχει αναρτήσει ο Τζέιμς Ο’ Κίφι, δεν έχει ορθό περιεχόμενο κι ότι δεν αντανακλά την πολιτική του.

Την ίδια ώρα, το ίδιο βίντεο δείχνει έναν μηχανικό του twitter που λέει ότι ο ιστότοπος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μηνύματα, μεταξύ αυτών και του Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως, ενώ το twitter λέει ότι θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια να επιχειρήσει κάτι τέτοιο, οι όροι χρήσης του παρέχουν τέτοια δυνατότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα