Οι τράπεζες δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Στην εκκαθάριση των Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca επικεντρώνεται σήμερα το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται και το σχέδιο της Βρετανίας για τα δικαιώματα ευρωπαίων πολτών μετά το Brexit.

Οι ιταλικές αρχές δήλωσαν χθες Κυριακή πως είναι έτοιμες να δαπανήσουν ως και 17 δισ. ευρώ για την εκκαθάριση των δυο τραπεζών του Βένετο, στο πλαίσιο συμφωνίας η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων πως τα υγιή στοιχεία των δυο τραπεζών θα περάσουν στην Intesa Sanpaolo για ένα συμβολικό ποσό. Η κίνηση αυτή έρχεται δυο ημέρες μετά την προειδοποίηση της ΕΚΤ πως οι Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca είναι πιθανό να καταρρεύσουν.

Η μετοχή της Intesa Sanpaolo κατέγραφε κέρδη άνω του 3,5% μετά τη συμφωνάι για τις τράπεζες του Βένετο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οι εμπορικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Μεξικό συναντώνται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επικαιροποίηση της υφιστάμενης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Από το “μέτωπο” των οικονομικών στοιχείων, το Ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε πως ο δείκτης επιχειρηματικούτ κλίματος στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 115,1 μονάδες τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις 114,4 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης Stoxx 600  ενισχύεται κατά 0,78% στις 390 μονάδες, κατά 0,67% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.473 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.321 μονάδες, κατά 1,45% ο ιταλικός FTMIB στις 21.138 μονάδες και κατά 0,8% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.836 μονάδες. Κέρδη περίπου 1,42% καταγράφει ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης.

Ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται περίπου 0,3%

euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα