Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με χημικά όπλα στο Euro 2016

Νέα στοιχεία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του μακελάρη του Παρισιού Σαλάχ Αμπντεσλάμ ενισχύουν τους φόβους για μία τρομοκρατική επίθεση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του Αμπντεσλάμ στοιχεία ότι οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να χτυπήσουν Βρετανούς οπαδούς στην αναμέτρηση Αγγλίας -Ρωσίας στη Μασσαλία.

Στον υπολογιστή του μακελάρη του Παρισού βρέθηκαν φωτογραφίες και χάρτες από το λιμάνι της Μασσαλίας εκεί όπου οπαδοί της Αγγλίας, σε γιγαντοθόνες που θα στηθούν, θα παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της ομάδας τους στο Euro 2016.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν να πράξουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις με βομβιστές αυτοκτονίας, όπλα ακόμα και drones τα οποία θα μετέφεραν χημικά όπλα.

Η βρετανική The Sun αναφέρει ότι οι αστυνομικοί από το Ηνωμένο Βασίλειο εκφράζουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να χτυπήσουν Βρετανούς φιλάθλους ακόμα και σε χώρους εστίασης.

«Οι οπαδοί των ομάδων της Αγγλίας και της Ρωσίας είναι στόχοι του ISIS καθώς και οι δύο χώρες μάχονται κατά των τζιχαντιστών στη Συρία και το Ιράκ» δήλωσε Βέλγος αστυνομικός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα