Οι Ρώσοι θα «ελέγξουν» εάν οι Αμερικάνοι πήγαν «όντως» στο φεγγάρι!

«Έχουμε έναν στόχο, να πετάξουμε και να δούμε αν πήγαν (στη Σελήνη) ή όχι», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Αν και είναι ευρύτερα αποδεκτό ότι το 1969 η αποστολή Απόλλων 11 έστειλε με επιτυχία τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, πολλοί εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι η περίφημη προσγείωση στο φεγγάρι ήταν πλαστή.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, προσφέρθηκε, έτσι, να «ελέγξει» εάν το αμερικανικό πρόγραμμα προσσελήνωσης ήταν πραγματικότητα.

Μιλώντας με τον πρόεδρο της Μολδαβίας, Ίγκον Ντόντον, για τις προοπτικές μιας βάσης στη Σελήνη, ο Ρογκόζιν παρατήρησε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να επιβαρυνθεί από μόνη της με ένα τέτοιο δαπανηρό πρόγραμμα.

Όταν ερωτήθηκε εάν οι Αμερικανοί αστροναύτες έφτασαν στο φεγγάρι, ο Ρογκόζιν απάντησε με χαμόγελο: «Έχουμε θέσει έναν στόχο, να πετάξουμε και να δούμε αν πήγαν (στη Σελήνη) ή όχι».

«Λένε ότι πήγαν, επομένως θα το ελέγξουμε», συμπλήρωσε.

Αυτήν την εβδομάδα, η Roscosmos ανακοίνωσε ότι δρομολογεί ένα νέο πρόγραμμα — πολλών δισεκατομμυρίων — για την εξερεύνηση της Σελήνης, βάσει του οποίου η Ρωσία να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή της στη Σελήνη, μετά το 2030.

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα