Οι νέες αποκαλύψεις και οι τρεις «προβληματικοί» θάνατοι της Novartis

Νέες αποκαλύψεις που παίρνουν διαστάσεις χιονοστιβάδας σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, έφερε ο κυριακάτικος Τύπος, ενισχύοντας την υπόθεση χρηματισμού δημοσίων λειτουργών με ολοένα και πιο ατράνταχτα στοιχεία. Η αποκάλυψη μάλιστα της εφημερίδας Documento σχετικά και με τρίτο θάνατο εμπλεκόμενου, δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Documento υποστήριξε σε δημοσίευμά της πως «τρεις άνθρωποι, οι οποίοι αναμφίβολα κινήθηκαν μέσα στους δρόμους της μαφίας του φαρμάκου που αποκαλύπτεται στην χώρα, είναι ήδη νεκροί». Αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Μαυρίκο και τον Μιχάλη Πιτσιλίδη, ο οποίος απεβίωσε επίσης τον Ιούνιο του 2016.

Το όνομα του Πιτσιλίδη αναφέρεται επίσης από το FBI ως κεντρικό πρόσωπο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώ στο παρελθόν φερόταν να είναι σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ανάφλεξη μηχανής

Η εφημερίδα ανέδειξε και το θανατηφόρο ατύχημα του Γιώργου Χατζηδάκη στις 29 Αυγούστου του 2010, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε ανεγλέδη ενώ κινούνταν στην παραλιακή. Ο Γ. Χατζηδάκης φερόταν να είναι οδηγός του τότε επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου, απασχολούμενος σε εταιρεία security ενώ η ακριψή μοτοσικλέτα που οδηγούσε φέρεται να είχε αγοραστείο από το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι γονείς του Γ. Χατζηδάκη δήλωσαν στην εφημερίδα πως «το σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος, από τη δουλειά που έκανε, τη σχέση που είχε με τον Παπαδημητρίου και τη συνεχή επαφή τους, γνώριζε πολλά».

«Η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία και οι ένοχοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν αυστηρά», ανέφερε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας επιστολή του «Πληροφοριοδότη Β».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα