Οι ισραηλινές αρχές ανέκριναν για δεύτερη φορά τον Νετανιάχου για εμπλοκή σε σκάνδαλο διαφθοράς

Οι ισραηλινές αρχές μετέβησαν σήμερα στην κατοικία του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην Ιερουσαλήμ για να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο μίας από τις έρευνες που διεξάγονται εναντίον του για τις συναλλαγές που φέρεται να είχε με τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της χώρας, όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Νετανιάχου ανακρίθηκε αναφορικά με την υπόθεση Bezeq, η οποία έχει πάρει το όνομά της από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και για πρώτη φορά θα ερωτηθεί για τις πληροφορίες που παρείχε στην αστυνομία ο Νιρ Χεφέτζ, μάρτυρας κλειδί και έμπιστος του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που ο Νετανιάχου ανακρίνεται για την υπόθεση αυτή, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται ότι ενήργησε ευνοϊκά προς τη Bezeq με αντάλλαγμα τη θετική κάλυψή του από τα ΜΜΕ που ελέγχει η εταιρεία.

Η σύζυγος του Νετανιάχου, Σάρα και ένας από τους γιους του, ο Γιάιρ, καθώς και ο βασικός μέτοχος της Bezeq, Σαούλ Έλοβιτς και η σύζυγός του, Ίρις, αναμένεται επίσης να ανακριθούν.

Η ισραηλινή αστυνομία πρότεινε στις 13 Φεβρουαρίου να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου για δύο υποθέσεις.

Οι έρευνες αυτές έχουν προκαλέσει αμφιβολίες για το μέλλον του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία χωρίς προφανή αντίπαλο.

Ο Νετανιάχου τονίζει ότι είναι αθώος και καταγγέλλει «ένα κυνήγι μαγισσών», ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να παραμείνει στην πρωθυπουργία.

 

πηγές     ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters – dpa

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα