Οι Ισπανίδες τιμούν την ημέρα της γυναίκας με απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες

Για δεύτερη χρονιά, οι Ισπανίδες απεργούν σήμερα, μια κινητοποίηση η οποία ελπίζουν ότι θα είναι εξίσου μαζική με την περσινή, όταν εκατομμύρια γυναίκες κινητοποιήθηκαν για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.
Στη χώρα με το ισχυρό φεμινιστικό κίνημα, το θέμα είναι διαρκώς παρόν εδώ και αρκετές ημέρες και έλαβε ισχυρή πολιτική διάσταση σήμερα 8η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, μερικές εβδομάδες πριν από τις πρόωρες εκλογές της 28ης Απριλίου.
«Αν σταματήσουμε εμείς, ο κόσμος σταματά»: με το σύνθημα αυτό οι Ισπανίδες πραγματοποιούν σήμερα είτε δίωρες στάσεις εργασίας ανταποκρινόμενες σε εκκλήσεις των μεγάλων συνδικάτων ή 24ωρη απεργία απαντώντας στο κάλεσμα μειοψηφικών συνδικάτων.
Εκατοντάδες διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις προβλέπονται σε πολλές πόλεις της χώρας. Εκείνη της Μαδρίτης, που θα μπορούσε να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες άτομα, θα ξεκινήσει στις 19:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) και θα περάσει από την περίφημη Γκραν Βία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.
Σκοπός των φεμινιστριών είναι να επαναλάβουν την επιτυχία του 2018, όταν εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν σε μια απεργία χωρίς προηγούμενο των γυναικών και σε πορείες που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα